En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir semtının zahir olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda can zayiatının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen serlamışsa dışarıya, dışarıdan sarrafiyelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas evgin perese takkadak kapının kabil olan en az hengâm kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı ilkin edinmek üzere yararlanma amacına ve kullanan şahıs adetsına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda biryoğun insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Kanatlar içre mütenasip yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bağırsakin takviye plakaları mevcuttur.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları çok anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı yetişkin binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Bu makalede, yangın merdiveni kapılarının elbette olması gerektiği, mesleklevleri ve güvenlik standartları hakkında tafsilatlı detayları bulabilirsiniz.

Yangın kapıları kullanma yerına bakılırsa, rengine göre evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan sistem sınıflandırması dundaki gibidir

Yangın merdivenleri, isabetli bir dizayn ile yapım edilmelidir. Bu dizayn, kullanıcıların müstacel durumlarda çabucak kullanabilmesini sağlamlamalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; daire skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle yangın kapısı sıralanmaktadır:

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Kaçış için kullanılmasına müsaade verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en mikro basamak ferahliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair gestaltlarda 125 mm’ den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü yanı sıra cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Bu merdivenler, binaların dış cephesine yahut iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın yerinde hızlı ve emniyetli bir şekilde kaçış esenlar.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakarak tadil göstermektedir. Ederı etkileyen kök aktif fiil kapının tehlikee dayanıklılık seviyesidir. Bu kızdırmae peklik seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme yapıları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page